Lilla jag & sagorna

När jag va liten så brukade mina föräldrar läsa för mig innan jag skulle sova. De började läsa för mig när jag var i två till tre års åldern. Jag hade två favoritsagor. Den ena var "Den lilla lilla gumman" och den handlade om en liten gumma som bodde i en liten stuga. Hon hade också en ko och en katt. Mina föräldrar har berättat, att jag tyckte det va lite otäckt och sorgligt när gumman skrämde i väg katten. Ändå ville jag höra den om och om igen.
Min andra favoritsaga var "Den fula ankungen" och den handlade om en ankungen som blev retad för att han var så ful. Men allt eftersom tiden gick så visade det sig att den fula ankungen var en vacker svan. Även denna saga var ju sorglig, men jag gillade att lyssna på den ändå. Mina föräldrar har också berättat att de böcker som jag ville lyssna på oftast handlade om djur.

emelieberlin.blogg.se

Hej! Jag heter Emelie Johansson. Bor utanför ett ställe som heter Virserum. Jag är 13 år gammal. Och mitt intresse är att va med vänner och familjen och även va ute och röra på mig.

RSS 2.0